17.5.2013

Egokuplassani tapahtuu

Tänään häpesin hakiessani kitumaasturia rengasliikkeestä. Minä hyväosainen maksan tonnin renkaista ja tyylikkäistä vanteista. Kotona häpesin repiessäni ratsastushousuja jalkaan ja tallilla häpesin kun ukkonen sai minut luopumaan hiukan vireähkön poniinin ratsastuksesta. Häpeissäni ajoin tilamyymälään hakemaan luomu-lähiruokaa joka maksaa ainakin 30% enemmän kuin teollisuusrehu. Huomasin taas kerran miten vallitseva on häpeäpuhe päässäni.

Häpeäpuheen lisäksi vallitseva on toistensyyllistämispuhe. Muutama päivä sitten istuin tilaisuudessa jossa oli tarkoitus harjoittaa tietoisuustaitoja. Tulin hyvin tietoiseksi lähellä istuvien henkilöiden viihtymisestä omassa egokuplassaan, itsekorostuneen, tuomitsevan työkavereidenhaukkumispuheen säestyksellä. Olin ärtynyt ja reaktiivinen ja teki mieli mennä ulos tilanteesta jossa tajusin syyllistäväni muita ja myös itseäni halusta syyllistää.

Toistuvasti häpeän itseäni, ruumistani, suutani joka puhuu, puhuu, puhuu, koirieni käytöstä, ratsastustaitojani, kömpelyyttäni jne. Todella epäfunktionaalista ja turhaa ajattelua joka vain pilaa hyvät asiat.

Silti tämä on ollut hyvä päivä, ihana lämpö ja vihreys, sade. Lämpimät tervehdykset hevosilta.

Elämän täytyy olla vain yhtä harjoittelua. Sen täytyy olla ainoa elämän tarkoitus.

4 kommenttia: