12.1.2014

Arjen rytmi

Hain Iidan eilen uuteen kotiin. Matkaa oli joku kuusi kilometriä pikkuteitä, joten en viitsinyt aamulla kiskoa miestä ylös, vaan kävin yksin. Trailerin kiinnittämisessä tarvitsin hiukan apua, mutta muuten pärjäsin oikein hyvin vaikka olikin ahtaita pihoja ja mäkisiä liukkaita teitä. Iida käveli nätisti koppiin, mutta huuteli sitten niin kauan kuin varsan ja "poikaystävän" ääni kuului. Perillä Iida käyttäytyi kauniisti, mutta vieraan varsannähtyään oli aika vakuuttunut siitä että se oli hänen lapsensa. Pihatossa pojat tietenkin olivat aika innoissaan uudesta tytöstä ja Iida potki niitä aika tavalla. Tilanne kesti ehkä 20 minuuttia ja sitten kaikki oli muuten rauhallista, mutta Iida kutsui varsaa aina välillä. Illalla ruokinta-aikaan Iidaa ei oikein päästetty syömään, mutta aamulla vaikutti siltä että kaikki olivat rauhassa, eikä Iidaa enää ajettu pois. Kävimme hiukan kävelyllä ja katsomassa vierasta varsaa, joka totesi Iidalle että en ole sinun lapsesi. Toivottavasti tilanne illalla pysyy rauhallisena ja Iida pääsee katon alle syömään.


Taavi on kovasti ihastunut Iidaan ja tämä tarjoaa peppuaan Taavin nuuskittavaksi. En yhtään ihmettelisi jos Iida tulisi kiimaan lähipäivinä. Katsotaan nyt sitten miten sen kanssa menee. Minulla ei ole tyttöhevosista yhtään kokemusta :-).

Maunon kanssa käytiin jälleen keskustelua satulavyön potkimisesta. Eilen se ei suututtanut yhtään, mutta tänään tilanne oli muutenkin levottomampi. En nyt usko että mikään on huonosti, sillä mahanaluskarvat on ajeltu pois ja eilen oli hyvä päivä. Ratsastin Maunolla tunnin verran ja se sujui oikein hyvässä yhteistyössä.

Eilen oli hiukan suttuinen keli, pyrytti ja tuulikin. Tänään on ollut aurinkoinen pakkaspäivä, jotain -8C. Tällaisia viikonloppujen pitäisi olla.

Minulla menee viikonloppuisin tallilla kolme-neljä tuntia ja sitten teen hiukan kotitöitä tai paperihommia. Eilen tein valmiiksi työnohjaajakoulutuksen lopputyön ja tänään pitäisi tehdä kirjanpitoa, laskuja ja lausuntoja. Ja illalla täytyy olla aikaa vain möllöttää sohvalla, kirjoitella blogia, lukea tms. Se on syy siihen miksi en tee paperihommia viikolla. En vaan jaksa tehdä niitä työpäivän päätteeksi.

Minulle parhaiten sopii sellainen sopivan aktiivinen ja aikataulutettu elämä, johon olen varannut riittävästi aikaa vain lepäämiseen. Neljänä päivänä viikossa olen sen 3-4 tuntia tallilla, mikä tekee siis viikossa 12-16 tuntia ja potilastyötä teen 25-30 tuntia viikossa. Kotitöitä teen todella vähän, koska olen hyvä delegoimaan. Iltaisin en siis tee oikeastaan yhtään mitään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti